Mijn eerste maand stage bij KLM!

Zoals je hier en daar kon lezen, ben ik begonnen met mijn stage. Inmiddels zit mijn eerste maand erop en ik vertel jullie alles erover van begin tot….eind(die nog laaaang niet in zicht is)!

Het begin….

Midden in april begon ik met het zoeken naar stages. Aangezien de deadline eind juni was. Dus mijn eerste brief die eruit ging was bij KLM, voor de functie IT communicatie. Vanaf toen ging het vrij snel. Een paar dagen later werd ik gebeld voor een gesprek, die plaats zou vinden een week daarop. Op 26 april was het zo ver, ik had vanuit Brighton een skype gesprek met de recruiter, mijn manager en nog iemand die betrokken is in het team. Het gesprek ging goed, ik zou later op de dag een belletje terug krijgen voor feedback. Ineens werd ik na 20 minuten ongeveer terug gebeld met goed nieuws, ik was aangenomen! Dat was een mooie verjaardagscadeau. Daarna volgde allerlei papierwerk etc.

Mijn eerste dag was op maandag 3 juli, ik loop stage bij de afdeling IT security solutions and compliancy. Mijn hoofdtaak is een awareness module uitrollen voor een grote groep mensen die erbij zijn betrokken. Daarnaast ben ik bezig met het uitzoeken hoe documenten het makkelijkst kunnen worden geüpload en te vinden zijn voor de betrokken partijen. Inmiddels zijn we precies een maand verder en heb ik ook al allerlei dingen gedaan. Zo werk ik samen met Air France, aan beide kanten heb ik een manager. Iedereen is hier heel open en zijn allemaal bereid om je te helpen. Ik word gewoon behandeld als een echte collega en niet als een stagiaire (je hoort wel eens horrorverhalen bij andere bedrijven). Ik heb hele leuk collega’s en 2 mede stagiaires.

Buiten het kantoor om..

Tevens heb ik ook al excursies mogen bijwonen van de studentenvereniging. Zo heb ik het bemanningscentrum bezocht, daar komt cabin crew bij elkaar voor een briefing voordat zij gaan vliegen en de andere is bij engine services. Daar zie je hoe de motoren worden gerepareerd etc. Momenteel treden een aantal mensen af van het bestuur, daarbij zijn een aantal functies vrijgekomen. Ik heb op 2 functies gesolliciteerd, de gesprekken waren afgelopen dinsdag en aankomende week hoor ik er meer over.

Zoals je kan lezen vind ik mijn stage erg leuk. Je zal zonder twijfels nog een aantal updates lezen erover. Ik had opzettelijk het niet eerder bekend gemaakt omdat er een aantal onzekerheden waren. Die zijn inmiddels allemaal opgelost. Op het moment dat dit online komt sta ik op de luchthaven om mijn ouders te droppen en tegelijkertijd haal ik ook mijn Franse manager op. Volg mijn avonturen via snapchat: danakjc !

x dana

1 comment

  1. Hey Dana! Wie weet komen we elkaar een keer tegen op airside SPL in plaats van de Shopperhal… Ik werk als KLM service agent, parttime, want de winkel is te leuk om niet meer te doen 💚M4C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *