Terugblikken op 2017

Inmiddels zitten we in 2018 en hoort dit artikel eind 2017 te verschijnen, alleen ik was er niet aan toe gekomen. Hoe ervoer ik 2017 aangezien er zoveel dingen zijn veranderd en gebeurd. Na een aantal persoonlijke updates moet er ook wel een afronding zijn voor dit jaar.

Persoonlijk

Voor mij was 2017 echt een top jaar! Ik heb het hele jaar echt toffe dingen mogen doen. Het begon met op exchange gaan naar Brighton, samen met mijn huisgenootje hebben we geweldige dingen meegemaakt en rond gereisd. We hebben samen heel veel gelachen en gehuild. Heel veel nieuwe mensen heb ik leren kennen van over de hele wereld. Zo kon ik dan eindelijk IJsland van mijn bucketlist afstrepen en heb ik een leuke stage bij de KLM die bij mij op nummer 1 stond. Als klapper: ik ging in mijn eentje op reis door Milaan!

Zelf als persoon ben ik ook enorm gegroeid door allerlei omstandigheden. Ergens halverwege het jaar zat ik wel in een dipje, ik had mijn relatie verbroken omdat ik er geen toekomst in zag zitten. Overigens was ik er vrij snel uitgekomen, door heel veel leuke dingen te doen en focussen op mijn carrière. Zo heb ik ook gemerkt dat ik echt een structuur mens ben, dit jaar gebruikte ik mijn lijstjes app meer dan ooit en voor alles inclusief de planning functie. Dit is ook het jaar waar ik gewoon echt voor dingen ging, of het nou goed gaat of niet. Ik liet het over mij heen komen. Als laatste, ik koos dit jaar echt voor mijzelf. Ongeacht of het een populaire of impopulaire keus is/was, I didn’t gave a flying fuck over wat mensen erover dachten.

School

Inmiddels ben ik bijna klaar met studeren. Momenteel ben ik nog stage aan het lopen bij de KLM. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ik zou ook niet weg willen. Voor nu heb ik nog 3 hertentamens open staan, de eerste herkans poging is geweest en gefaald. Ik ben ook nog bezig met een vervangende vak omdat ik in Engeland 1 vak niet gehaald. Deze moet ik halen, anders mag ik in februari geen scriptie schrijven. Ondertussen ben ik ook druk bezig met het zoeken naar een plek binnen de KLM voor mijn scriptie. Wat ik wel al heb besloten is dat ik geen masters meer ga doen, studeren maakt mij alles behalve blij en vaak kom ik niet eens opdagen. Iets wat ik wel wil overwegen is een piloten opleiding bij de KLM Flight Academy.

Blog

Dit jaar heb ik echt heel weinig geblogd, wat ik zelf echt jammer vind. Ik kwam er heel weinig aan toe, dus elk vrije moment dat ik had besteedde ik wel aan mijn blog. Achter de schermen ben ik wel meer bezig geweest, zoals nadenken wat ik allemaal ermee wil bereiken en welke stappen er ondernomen moeten worden. Iets wat ik zeker weet is: ik zal niet stoppen met bloggen.

Het terugblikken op een jaar is altijd wel leuk, maar ook dat er ineens dingen naar boven komen die je totaal vergeten was. Je ziet ook hoeveel je als persoon bent gegroeid door die 365 dagen heen.

Hoe was jouw 2017?

x dana

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *