Doelen en voornemens 2018

De eerste week van 2018 zit er al weer op. Net zoals vele heb ik ook mijn lijstje met doelen en voornemens voor het nieuwe jaar. Alleen dit jaar komt er geen artikel online met mijn plannen voor 2018 aangezien er niks vast staat. Wat wil ik dit jaar allemaal bereiken?

Lezen

Vroeger las ik echt heel veel boeken, alleen tegenwoordig is dat allemaal een beetje weggezakt. Alhoewel ik het nog steeds leuk vindt om te lezen. Ik heb zeker weten genoeg boeken thuis staan om te lezen, dus dat is het probleem niet. Voor 2018 wil ik 10 boeken lezen!

Minimaliseren

Dit jaar wil ik mijn hoeveelheid aan spullen flink reduceren. Vorig jaar begon ik al met de challenge, alleen die heb ik niet gehaald. Eigenlijk wil ik de challenge doorzetten maar dan het hele jaar door. Door te minimaliseren hou je eigenlijk ook geld en ruimte over. Nu wil ik zoveel mogelijk dingen opmaken voordat ik nieuwe dingen open en alleen het nodige kopen.

Meer reizen

In 2017 stapte ik heel vaak op het vliegtuig naar een leuke bestemming. Ook voor 2018 wil ik graag weer vaak op pad. Dat mag zowel Nederland als het buitenland zijn. Eigenlijk wil ik tegen het einde van het jaar een grote/verre reis maken naar Aziƫ. Dus dat wordt flink sparen en doorwerken.

Meer tijd besteden aan fotografie

Hier heb ik in 2017 niet heel veel tijd aan kunnen besteden behalve elke keer op reis. Toch wil ik dit jaar er veel meer uit halen. Daarnaast zou ik ook meer willen doen met filmen, want ik heb ook een Go Pro aangeschaft. Hopelijk kan ik dit jaar het optimale eruit halen.

Meer gaan bloggen + KvK inschrijven

Dit jaar wil ik echt alles uit het bloggen halen, maar ook echt helemaal finetunen qua waar ik naar toe wil gaan met mijn blog en op een langer termijn. Daarnaast zit ik al een paar jaar met het idee om mijn blog bij de KvK in te schrijven. Dat wil ik pas doen als ik een hele plan heb opgesteld om te zien wat mijn missie en visies zijn.

Sparen

Dit is net zo’n terugkerend onderwerp zoals afvallen. Ik wil dit jaar sparen voor een grote reis maar ook alvast voor mijn uitzet. Als is het nog niet bekend wanneer ik het huis uitga, maar ik weet wel dat het een duur grapje is ondanks dat ik veel wil DIY’en. Dus beginnen met sparen ervoor zou niet verkeerd zijn.

Dam tot Dam lopen

Zelf ben ik geen hardloop mens, maar vorig jaar heb ik met een vriendin afgesproken om dit jaar samen de dam tot dam te lopen met een aantal collega’s. Dus ik denk dat ik binnenkort even maar een paar renschoenen moet aanschaffen om te beginnen..

Dat waren mijn voornemens/doelen voor 2018. Hopelijk heb ik het meeste voltooid tegen het einde van dit jaar. Sommige dingen kosten eenmaal meer tijd dan de andere, maar met een goeie planning dan is alles haalbaar.

Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

x dana

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *