Opgemaakt #12 – okt/nov/dec 2017

Dit is het allerlaatste artikel van 2017. Namelijk wat heb ik allemaal opgemaakt in de laatste 3 maanden van 2017. Tot mijn grote verbazing was het echt een hele zak vol, voor mijn gevoel ging het helemaal niet zo snel. Welke waren mijn favorieten en welke niet?

Om te beginnen: een groot aantal aan haar producten. De anti-roos shampoo van L’Oreal schaf ik altijd aan als ik eens in de zoveel tijd er last van heb. Dus deze komt eens per jaar ongeveer voor. Een grote favoriet is de shampoo en conditioner van de klei-lijn van L’Oreal, ook deze heb ik met regelmaat opnieuw gekocht. De Aussie conditioner en shampoo van Guhl voor bruin haar bevielen mij niet zo. Het leek alsof deze 2 producten mijn haar sneller vettig maakten en ook verzwaarde.

Douche foams zijn nooit verkeerd. Die van Traeclemoon en Balea heb ik dan ook met veel plezier gebruikt. Beide roken erg lekker en zou ik ze opnieuw kopen. Scrubs gebruik ik vrij weinig, maar toch heb ik er 1 tube van weten op te maken. Die van de Kruidvat essentials lijn is lekker budget en deed zijn werk. Alleen was ik minder fan van de body butter. Als laatste nog 2 producten van The Body Shop, ik vond de perzik geur erg lekker als bodylotion, maar de shower gel in de geur citroen vond ik echt naar Dreft ruiken. Die koop ik dus niet opnieuw.

Qua gezichtsreining ging er ook een zooitje op. Namelijk een facewash van Dr. Organic van de tea tree lijn. Deze heb ik ook al meerdere keren opgemaakt en hij is ook heel zuinig in gebruik. Micellair water met olie is echt mijn held voor waterproof mascara, dus een back up was er ook vrij snel. De tonic van Nivea is prima te doen, niks op aan te merken. Alleen nu heb ik echt Aziatische tonics gekocht om te kijken of ik echt verschillen zie. Als laatste een face scrub, deze van de Hema vind ik erg fijn en hier van heb ik ook al vele tubes opgemaakt.

Ik kan niet meer zonder de Embryolisse creme, hij is echt ontzettend zuinig en doet altijd zijn werk. Inmiddels is er alweer een nieuwe geopend. Ik had nog een testertje van Vichy liggen, het was een fijn product. Het beviel mij wel dus wie weet schaf ik een full size aan. Nog een maskertje van Dr. van der Hoog, ik vind de maskers altijd fijn van het merk dus ik heb er niet zoveel op aan te merken.

Ik denk dat dit artikel een record aantal aan opgemaakte make-up producten bevat. De lippenbalsem van Balea was fijn maar niet bijzonder. Eigenlijk heb ik 2 testers opgemaakt van de Smashbox primer, maar 1 heb ik weggegooid tijdens mijn vakantie. Ik vond het echt een fijne primer, maar wel een duur grapje. Er gingen maar liefst 2 mascara’s doorheen, die van Kiko en Maybelline vond ik erg fijn dat ik van beide al een back-up heb liggen. Nog 2 favorieten van mij waren de waterproof topcoat voor wimpers en wenkbrauwen. Tot mijn grote verdriet zijn beide uit het assortiment. De poeder van Collection deed zijn werk maar verder niks op aan te merken. Als laatste 2 testers van de geur Chloe EdP, dit is 1 van mijn signature geuren maar ze waren erg handig voor op reis.

De primer van Primark is niet op, maar ik vond deze zo niet fijn in gebruik dat ik hem maar de prullenbak heb in gemikt. Daarnaast nog een grote favoriet, de Elizabeth Arden 8 hours creme, deze gebruik ik zo vaak maar hij is ook zo zuinig in gebruik. Een nieuwe is alweer geopend.

Dit zijn de meest saaie producten, want deze komen keer op keer terug. Namelijk de rollen wattenschijfjes die mijn huid er doorheen vreet per maand en de flesjes Odorex die ik als deodorant gebruik.

Dat waren dan de laatste dingen die ik heb opgemaakt voor 2017, een hoop favorieten gingen er door heen maar ook producten die ik zeker weten niet meer opnieuw koop. Voor 2018 verwacht ik ook dat er een hoop door heen gaat aan producten, omdat ik probeer te minimaliseren en er zijn ook nog veel leftovers.

Wat heb jij als laatst opgemaakt?

x dana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *