Beroepen die ik wel zou willen proberen

Ik kwam deze post tegen bij de dames Willemijn en Martine van 2WMN. Dit vond ik wel erg leuk om te lezen en toen dacht ik na over wat voor beroepen ik zou willen proberen. Wel komt erbij kijken, ik heb momenteel nog geen vaste baan dus echt een beroep op dit moment heb ik niet. Wat ik wel weet is dat ik richting IT/logistiek ga.

Full-time travel blogger
Dit is zeker weten nummer 1 beroep dat ik graag zou willen uitoefenen. Het zijn 2 grote hobbies die ik dan combineer met elkaar. Hopelijk kan ik dit in mijn leven alsnog een keer waar maken. Het vergt wel aardig wat inspanning en er zijn dingen die je ervoor moet opgeven. Al zou ik dat niet erg vinden. Mocht ik tegen die tijd een relatie hebben, dan zou ik niet alle reizen samen willen maken. Een aantal met mijn partner, dan mijn reismaatjes maar ook een groot aantal alleen.

Piloot
Dit is wel echt mijn childhood dream, ik hoop dat ik aan het einde van het jaar kan beginnen aan de selectie zodra ik mijn hbo diploma in the pocket heb. Het vergt veel verantwoordelijkheid en je moet ook veel ervoor opgeven maar dat heb ik er voor over. Elke keer naar een andere bestemming met elke keer een andere crew is ook fijn.

Grafisch designer
Ik vind het altijd zo tof om werken te zien van grafisch designers. Iets wat mij wel aanspreekt. Bovendien kan je je creativiteit erop los laten. Wie weet maak ik nog wel een gekke carrière switch en wordt ik grafisch designer.

 PR/Marketeer
Dit beroep wil ik dan wel beoefenen bij een mega groot bedrijf. Die echt grote klanten in hun portfolio hebben. Hier werk je dan echt naar een groot product toe, die uiteindelijk miljoenen mensen zullen zien. Het is wel een hectisch beroep, maar wel erg satisfying als het af is.

Eigen start-up runnen
In principe kan dit altijd, wel wil ik dat het echt een uniek product/service is dat nog niet echt bestaat. Dan zou het de hele wereld over gaan. Waar je achteraf terug kan kijken van: ja dat is wat ik wou doen en het is mij gelukt!

Als ik zo kijk naar de beroepen, er zit wel een rode draad in. Ik wil heel graag internationale kant op/heel vaak naar het buitenland. Het is niet heel gek, want ik studeer immers international business and management. Daarnaast loop ik stage bij een groot en internationaal bedrijf.

Wat zou jij willen beoefenen?

x dana

3 comments

  1. Wat gaaf dat je piloot wilt worden! Elke keer een andere bestemming lijkt me geweldig. Lekker veel variatie. Ik zou ook graag een beroep willen uitoefenen met veel variatie, ik denk dat het dan ook leuk blijft en niet verveelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *