Recap 2018

Het jaar 2018 vloog voorbij voordat ik het door had was het alweer 31 december en stond 2019 al voor de deur. Persoonlijk vond ik zelf 2018 een saai jaar, uiteraard waren er ook een aantal hoogtepunten en wat dieptepunten. Tijd om terug even terug te blikken per kwartaal naar wat ik allemaal heb gedaan!

Q1

Ik begon 2018 in Hong Kong, daar vertrok ik in 2017 naar toe voor een bruiloft. Na mijn korte vakantie ging mijn stage natuurlijk door. In die periode zou eigenlijk mijn stage periode ten einde zijn maar die werd verlengd omdat ik besloot om mijn scriptie start te verplaatsen naar april. Verder was het niet een heel bijzonder kwartaal, want ik was voornamelijk op stage. Wel volgde ik alvast mijn vierdejaarsvakken, dus ik moest weer de schoolbanken in.

Q2

Kwartaal 2 werd strijden geblazen, ik vond mijn scriptie plek, wederom in hetzelfde bedrijf en was ik natuurlijk erg blij ermee! Begin april ging de inschrijving van de Dam tot Dam open en schreef ik mij in nadat ik een belofte had gedaan aan een goede vriendin in 2017 en nu was ik dan toch echt de sjaak… Eind april werd ik 22, dat heb ik kleinschalig gevierd met vriendinnen. Een week later vloog ik naar Bilbao voor een familietripje, met het gezin en mijn oom en tante uit Hong Kong. Omdat zij zo’n 2 weken bleven, heb ik ook tourgids gespeeld dus reed ik in het weekend naar Antwerpen met een vriendinnetje, oom en tante. Hier hebben we goed gegeten en gelachen. Een weekje erna vloog ik met mijn afstudeerteam naar Toulouse voor team dagen. Wat echt super tof was maar ook intensief. Eigenlijk was dit ook mijn laatste en echte kwartaal op school, dus alle vakken werden afgerond(HALLELUJAH!). Ik was nog niet klaar met reizen in het tweede kartaal, want ik vertrok in mijn uppie naar Praag voor 5 dagen waar ik heb genoten van het weer en de stad.

Q3

Hier pakte ik het tennissen weer op, wat echt ontzettend fijn was en het weer was mooi om buiten op de baan te staan en dat na 5 jaar! Natuurlijk was het ook onwijs lekker weer, wel had ik gewoon stage maar ondertussen trainde ik in de avond voor de Dam tot Dam. Eind juli trouwde mijn buurmeisje en het was een mooie Indiaase bruiloft, dat was ook bijzonder om mee te maken. In augustus ging de rest van het gezin op vakantie, dus ik moest weer in mijn uppie zien te overleven. De hele zomervakantie door was ik eigenlijk alleen maar bezig met scriptie schrijven. Wel heb ik nog een kleine roadtrip gemaakt naar Brugge en Roosendaal met een goede vriendinnetje. Echter was mijn tennisplezier van korte duur, want ik liep al gauw een blessure aan mijn schouder op en stopte ik geheel om te herstellen.

Q4

Het laatste kwartaal van 2018 was echt moordend druk, hier begon ik een natuurkunde cursus, maakte ik mijn scriptie af en stage. Bovenop had ik nog 1 hertentamen, heb ik veel gewerkt en ineens moest ik vooruit gaan denken voor de toekomst. Hier begon ook alle ellende met mijn blog waardoor ik het helemaal stil had gelegd en ging focussen op belangrijkere dingen. Ondertussen had ik ook nog de Dam tot Dam 2018 in de stromende regen uitgerend binnen mijn gewenste tijd. Uiteindelijk heb ik mijn hbo diploma gehaald in december! Helaas eindigde mijn stage toen ook, mijn teams waar ik stage liep en afstudeerden bestonden allemaal uit top collega’s die ik stuk voor stuk dankbaar ben voor hun hulp, support en mijn hele warme welkom. Daarna heb ik vakantie genomen om bij te komen van de afgelopen 2 drukke jaren en ben ik weer alles op de rails aan het krijgen en heb ik mijn blog opnieuw aangemaakt inclusief nieuwe naam en layout.

Dat was mijn 2018, persoonlijk vond ik het niet heel bijzonder want het stond min of meer in de teken van mijn studie afronden. Natuurlijk heb ik ook onwijs leuke dingen gedaan en heb ik een beetje gereisd. Heel jammer dat mijn schouderblessure een ellendige kreng werd maar nu wel weer redelijk over is. Mijn studie is nu dan ook klaar, wel heel gek om te bedenken dat je werkelijk niks maar dan ook echt niks meer hoeft te doen voor school. In de komende weken komt er nog een recap van mijn doelen maar ook artikelen over 2019.

Hoe was jouw 2018?

x dana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *