Mijn doelen voor 2019

Photo by Emma Matthews on Unsplash
Alhoewel we inmiddels in februari zitten, is het nooit te laat om mijn doelen lijstje voor 2019 te presenteren. Zelf doe ik niet meer echt aan voornemens maar heb ik liever doelen waar ik naar toe wil werken en regelmatig erop kan terug blikken. Lees verder wat ik allemaal heb staan voor 2019!

Halve marathon rennen + Dam tot Dam 2019

Gek genoeg ben ik helemaal geen echte liefhebber van hardlopen, maar toch geeft het meedoen aan zulke evenementen een kick naar meer. Vorig jaar rende ik voor het eerst mee met de Dam tot Dam in de stromende regen. Alhoewel ik het hardlopen afzwoor en vervloekte, heb ik toch besloten om dit jaar weer deel te nemen aan Dam tot Dam 2019 en wil ik ook nog de halve marathon van Amsterdam rennen. Dit jaar heb ik in ieder geval meer tijd om te trainen en wil ik een betere tijd neerzetten *begint motivatie te zoeken*.

Beginnen met motorrijbewijs halen

Ik heb motors altijd tof gevonden en het komt ook niet van een vreemde. Mijn vader heeft namelijk ook motor gereden toen hij nog in Engeland woonde. Echter stond het behalen van een motorrijbewijs niet hoog in het vaandel omdat auto belangrijker was. Bovendien is er ook een trapmethode, A1, A2 en A met code 80 of de volledige A. Ik kan nu al beginnen en behalen maar dan zou ik met een code 80 rijden en een nieuw pasje moeten aanvragen en wanneer ik 24 word weer een nieuwe rijbewijs moeten aanvragen. Dus ik heb besloten om eind dit jaar te beginnen met het behalen zodat ik op mijn 24e kan afrijden in 2020 en maar 1 keer een nieuw rijbewijs hoef aan te vragen.

Meer boeken lezen

Dit was zwaar gefaald in 2018, ik denk dat ik uiteindelijk 1 boek heb gelezen in dat heel jaar buiten schoolboeken om. Dit jaar wil ik het weer oppakken en veel lezen want ik mis het wel. Dus dit jaar minder schermen en meer boeken!

Meer spullen weg doen/destash

Vorig jaar gingen al heel wat spullen op maar er kwam ook heel wat bij. Dus dit jaar wil ik nog meer dingen weg doen en opmaken. Hiervoor heb ik al een lijstje gemaakt met Wunderlist om het eerste kwartaal 35 producten op te maken. Klinkt ontzettend veel maar heel producten zijn al half leeg en er zijn ook producten die elke dag gebruikt worden dus dat gaat in een rap tempo. Bovendien wil ik echt heel veel kleren weg doen, dus een deel zal ik verkopen en een ander deel gaat naar de kringloop.

Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

Meer bloggen

Ik denk dat dit item wel elk jaar erop staat…Vorig jaar ging het dan ook rampzalig slecht en vooral in het laatste kwartaal in 2018 met die error erin. Nu hoop ik op een error vrije blog en dat ik weer volop kan bloggen. Bovendien had ik al die tijd niet stil gezeten, want ik maakte nog regelmatig foto’s voor artikelen die ik wou schrijven waaronder de opgemaakt artikelen. Dus verbaas je niet als je nu artikelen ziet over 2018.

Veel reizen

Alhoewel ik in 2018 wel een aantal keer ben weggeweest was het voor mij niet vaak genoeg. Vooral in de tweede helft van 2018 ging ik nergens heen want de deadlines vlogen om mijn oren als een gek en had ik geen tijd om we te gaan. Nu ben ik mijn 2019 begonnen in Madrid, waarschijnlijk is mijn volgende trip naar London waar een goede vriendin van mij naar toe is verhuisd.

Sparen

Nu ik op zoek ben naar mijn eerste echte baan wil ik veel gaan sparen zodat ik uiteindelijk mijn motorrijlessen kan betalen, op zoek kan gaan naar een eigen plekje en wie weet nog een verre reis maken. Natuurlijk is het ook goed om een goede buffer te hebben.

Eigenlijk heb ik geen idee hoe mijn 2019 eruit gaat zien, want momenteel ben ik op zoek naar mijn eerste echte baan. Aangezien ik geen idee heb hoe dat gaat lopen met vakantiedagen etc. heb ik nu niet veel dingen in het vizier. Toch kan ik wel een groot aantal doelen bereiken die ik hierboven heb beschreven.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?

Liefs,
Dana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *