Wat heb ik geleerd in 2018?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alhoewel de eerste maand van 2019 voorbij is, was ik nog wel aan het reflecteren over het jaar 2018. An sich was het niet een heel spannend jaar maar probeerde ik wel het beste er van te maken. Ik begon met nieuwe activiteiten, leerde mijzelf wat nieuwe gewoontes aan en een stukje zelfkennis werd weer bijgeschaafd.

Gewoontes aanleren

In 2018 was ik begonnen met een Korean skincare routine, nou als je opzoekt wat het allemaal vergt heb je heel wat nodig om het vol te houden. Hierdoor had ik een papieren habit tracker gemaakt en op mijn bureau gezet zodat je elke dag er aan herinnert wordt om het uit te voeren. Zo smeer ik inmiddels braaf elke dag een serum en oogcreme. Daarnaast een aantal keer per week een maskertje op en was ik mijn kwasten veel vaker. Om een begin te maken aan zulke eenvoudige gewoontes moest ik het gewoon doen en eventueel met hulp van een habit tracker.

Vroeg je dag beginnen

Ik heb een hekel aan ochtenden en ben ik het liefst in de avond bezig met dingen aan het afvinken van mijn to do lijstjes. Toch merk ik dat ik het ergens wel fijn vindt om vroeg te beginnen met een dag. Er waren genoeg dagen waar ik thuis werkte, om mijn productiviteit te verhogen heb ik gewoon mijn wekker vroeg gezet om dingen te doen. Wat ik wel heb ontdekt is dat ik echt uitgerust wakker moet worden om het vroege opstaan te kunnen volhouden.

Minder junkfood

Eigenlijk at ik uberhaupt niet veel junkfood, maar in 2018 werd het nog minder. Zelfs tijdens de vakantie van het gezin waar ik alleen thuis bleef heb ik geen enkele dag junkfood gegeten maar zelf gekookt. In principe heb ik ook nooit een behoefte ernaar, behalve als het gaat om patat met lekker veel mayonaise. Wel moet ik zeggen dat ik in december met de Mc Donalds adventkalander meer dan ooit junkfood heb gegeten in een maand. Ik moet bekennen, toen ik een keer pizza ging halen dat ik totaal geen idee had wat het aanbod was en wat ik erbij moest voorstellen…

Hardlopen

Iets waar ik mijzelf een jaar geleden het niet zag doen. Om eerlijk te zijn, ik vind hardlopen gewoon saai, er zit geen actie in zoals bij tennis of squash. Toch deed ik mee aan de Dam tot Dam, want ik vond het wel een leuke uitdaging. Hiervan leerde ik wel dat mijn discipline er echt wel is als er druk op staat en dat ik mij niet uit het veld liet slaan ondanks het slechte weer.

Multitasken

Het is een goede eigenschap als het gaat om klussen die niet veel tijd en energie vergen. Tegen het einde van het jaar had ik allemaal grote taken lopen, uiteindelijk is er wel wat in de soep gelopen maar ook dingen gelukt door prioriteiten te stellen. Dus ik heb geleerd om zulke taken te verdelen en ruim de tijd ervoor nemen.

Wat heb jij in 2018 geleerd over jezelf?

Liefs,

Dana

 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *