TAG || The travel tag

Ik zag deze leuke tag bij Manon van manonantonia, natuurlijk als reis liefhebber kan deze travel tag mij niet ontgaan. Waar ben ik allemaal geweest, met wie ga ik meestal en meer..!

1. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Ik ben al naar: IJsland, Ierland, Engeland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand, Japan, China en Hong Kong geweest. Landen waar ik een overstap heb gehad voor het vliegen heb ik niet meegenomen in het lijstje.

2. Welke bestemming staat bovenaan jouw wenslijstje? 
Boven aan op mijn lijstje staan: Indonesië, Cuba, Suriname en Portugal. Ik wil er zo graag naar toe, nou liggen ze niet allemaal even dichtbij. Dus dat wordt flink sparen als ik dat wil waarmaken. Wel heb ik familie in Suriname, dus daar kan ik dan verblijven.
3. Wat is je meest ideale vakantie?
Mijn ideale vakantie zou voor een groot deel actief bezig zijn zoals rondwandelen, dingen zien, eten proeven etc. Maar toch zou ik ook een aantal dagen of uurtjes even willen relaxen. Rustig een bakje koffie doen of even op het strand liggen en noem het maar op. Wel heb ik het liefst een warme bestemming, ik ben niet zo van de kou.
4. Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog weleens heen zou willen?
IJsland, dat staat echt op stip nummer 1. Ik vond het zo’n fascinerend land, echt puur moeder natuur zie je dan. Dit tref je bijna elders nergens aan. Na mijn bezoek wist ik gelijk dat terug wou gaan. Wel is het een dure bestemming, dus het is aan te raden om een flinke spaarpotje te hebben wanneer je gaat.
 
5. Ben je wel eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd?
Nou, voor stage ben ik naar Parijs gegaan voor 1 dag, alleen ik had niks gezien van de stad zelf. Wat ik op zich wel jammer vindt. Dus wie weet dat ik voor mijn toekomstige baan veel mag reizen.
6. Met wie ga je meestal op reis?
Meestal ga ik met het gezin of een goeie vriendin die ook veel van reizen houdt. Al ben ik wel een keer alleen op reis geweest, dat was ook best tof. Nog best aan te raden!
7. Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Dat is een goeie vraag! Ik zou denk ik mijn camera meenemen en een zooitje notitieboeken zodat ik allerlei dingen in kan krabbelen, schrijven. Uiteraard kan je er ook in tekenen.
 
8. Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waarnaartoe?
Ik ben nooit op vakantie geweest in Nederland. Wel bezoek ik vaak andere steden om rond te lopen maar echt verblijven daar heb ik nog nooit gedaan. Zou mij wel leuk lijken vooral aan de kust.
9. Ga je liever naar een attractiepark of dierentuin?
Ik heb niet echt een voorkeur, want naar beide ga ik wel eens. Wel moet ik toegeven dat het wel echt lang geleden is dat ik naar beide ging. Overigens, als ik naar de dierentuin ga is het meestal Artis en attractiepark is dat Walibi.
10. Zou je liever een ski- of zonvakantie willen?
Om eerlijk te zijn, ik ben nog nooit op ski-vakantie geweest. Dus mijn voorkeur gaat uit naar zonvakantie, al zou ik nog best een keer op ski-vakantie willen om te ervaren hoe het is.
11. Wat is je leukste vakantieherinnering? 
Ik heb zoveeeel leuke herinneringen dat ik niet kan uitkiezen. Zo hebben we hilarische autoritten gehad, dikke faal momenten overal, gigantische lachbuien op straat of in het openbaar vervoer.
 
12.  Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
 Voor dit jaar heb ik eigenlijk helemaal geen plannen, dat komt omdat ik scriptie moet schrijven vanaf april. Ik weet niet hoe zwaar het gaat vallen en of ik überhaupt wel weg kan met mijn contract. Als alles goed gaat, mag ik wel naar Parijs voor interviews voor mijn scriptie. Wie weet ga ik nog hier en daar weekendjes weg naar een zonnige bestemming denk ik ik.
 
13. Waar is je minst leuke vakantieherinnering?
 Die heb ik eigenlijk niet, er zijn nooit echt echte erge dingen gebeurd waar ik liever niet meer terug wil gaan door slechte herinneringen. Althans, ik was met mijn ex een week in Brighton en London tijdens exchange en in London ging het dus mis. Vanaf toen ging het bergafwaarts en kwam een eind aan de relatie een aantal weken later.
 
14. Waar zou je nooit naar op vakantie gaan?
Ik zou alles willen bezoeken, maar op dit moment zou ik de oorlogsgebieden niet willen bezoeken. De gebieden waren echt mooie gebieden maar door de oorlog is er niks meer van over gebleven en veiligheid is ver te zoeken.
Dit vond ik echt een hele leuke tag om in te vullen. Het past zeker in mijn straatje. Mocht je de travel tag willen overnemen, doe dat gerust en laat het weten dan neem ik een kijkje bij jou!
Waar zou jij nog naar toe willen?
x dana

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *