Talen die ik graag wil leren

Zelf ben ik niet echt een talenpersoon, althans dat denk ik. Echter spreek ik wel wat talen, dus schakelen tussen diverse talen vind ik dan ook niet heel moeilijk. Toch heb ik nog een aantal talen op mijn lijstje staan die ik best graag zou willen beheersen. Lees verder om te ontdekken welke ik zou willen leren!

Japans

Dat is echt een taal waar je gewoon niks uit kan afleiden, behalve als je Chinees kan lezen. Zelf lijkt mij het echt ontzettend tof om Japans te kunnen beheersen. Achteraf heb ik ook wel spijt dat ik niet Japans had gekozen als 1 van mijn vakken in het tweede jaar. Gelukkig kan je ze nog altijd leren via apps zoals Duolingo of Memrise. Wel scheelt het mij 1 ding, een gedeelte van het geschrift is Chinees. Daar kan ik enigszins nog wat uit afleiden.

Koreaans

Ik ben zelf nog nooit in Zuid-Korea geweest, toch wil ik de taal beheersen. Waarom? Het land staat bekend om skincare, daarom zijn ook vele grote merken Koreaans. Redelijk vaak staat er wel een Engelse omschrijving van producten. Echter komt het vaak voor dat alles in Koreaanse tekens staat en er valt letterlijk 0 uit af te leiden. Wel heb ik gehoord dat Koreaans niet heel moeilijk is om te leren, althans het alfabet en het maken van woorden.

Spaans

Een wereldtaal die ik graag zou willen beheersen naast Chinees en Engels. Ik probeerde het wel met Duolingo, alleen je moet het wel echt bijhouden en ik kan je zeggen dat ik die app al meer dan een half jaar niet heb geopend. Normaal krijg je notificaties, alleen ik heb bijna alle notificaties uitstaan. Dus daar zit geen progress in.

Duits

Dat vak had ik wel op het vmbo-t gehad, was er nog goed in ook. Echter vond ik het niet zo mijn ding dat ik het liet vallen toen ik door naar de havo ging. Ik merkte toen ik tijdens het zoeken naar stages dat er ontzettend veel grote Duitse bedrijven zijn. Daarnaast vind ik Lufthansa ook wel een tof bedrijf. Ik zag een onwijs toffe stage bij Lufthansa in New York, dat was echt een droom. Alleen je moest Duits kunnen en toen moest ik het maar overslaan…

Frans

Net zoals bij Duits, merkte ik tijdens het zoeken van stages dat er aardig wat eisen zijn waaronder Frans beheersen. Ik had nog wel in gedachte om bij Airbus te solliciteren, maar in de eerste paar regels stond er al dat de interviews in het Frans worden afgenomen, ook al kan je vloeiend Engels. Dat werd al een au revoir!

Dit zijn de talen die ik zeker weten wil leren. In principe is dit haalbaar. Echter is het wel belangrijk dat je het onderhoudt. Dat merk ik vooral met Chinees, zodra je het minder gaat gebruiken en ineens weer wel ben ik hier en daar toch wel mijn kennis bij elkaar aan het schrapen. Het spreken gaat mij meestal beter af dan schrijven.

Welke taal zou jij nog willen leren?

x dana

1 comment

  1. Frans vind ik altijd erg mooi klinken en zou ik wel eens willen leren, maar of het er echt van gaat komen weet ik niet, haha. Engels beheers ik een klein beetje, maar zou ik graag vloeiend willen leren spreken! Over een paar jaar wil ik graag naar Australiƫ en hoop hier dan dus mee aan de slag te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *