Mijn ”perfecte” relatie

Photo by Svetlana Manic on Unsplash

Allereerst: happy valentinesday! Zelf doe ik vandaag niks, maar wel een artikel dat wel zo toepasselijk is. Afgelopen 3 jaar zat ik 2 keer in een serieuze relatie, beiden hielden iets meer dan een jaar stand. Beide relaties waren wel verschillend van elkaar en hadden vele leermomenten van wat ik wel en niet(meer) wil in toekomstige relaties.Wat zou mijn ”perfecte” relatie zijn als die 2 het hem niet werden?

Vrijheid en support

Zelf ben ik echt een vrij persoon en zo ben ik ook opgevoed. Het heerst ook in de familie dat je een goede toekomst voor jezelf creëert en de hele familie staat erachter. Ik vind het dan ook belangrijk dat er in een relatie vrijheid is en wederzijdse begrip en support is. Voor mij hoef je echt niet continue samen te zijn en allés samen doen. Aangezien ik graag ook dingen in mijn eentje onderneem of met vrienden. Ik heb er geen moeite mee als mijn wederhelft een weekend trip zou maken met zijn vrienden, uitgaan enzovoorts. Het idee dat ik continue aan iemand vast zit maakt mij al bang. Daarnaast vind ik ook dat je elkaar moet ondersteunen in whatever je doet. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik mijn laatste relatie heb verbroken. Ik heb geen zin in dat kinderachtig gedoe om elke keer te moeten opkomen voor wat ik wil doen met mijn toekomst.

Ambities en dromen

Ik vind het belangrijk dat mijn wederhelft ambitieus is of in ieder geval plannen heeft voor zijn leven. Het hoeven echt geen overdreven activiteiten te zijn. Zelf als persoon ben ik juist wel ambitieus. Als wij samen niet hetzelfde pad bewandelen dan gaat het al mis bij wederzijdse begrip. Ik kan er dan ook niet tegen dat hij geen ambities of op zijn minst plannen heeft. Je wilt tenslotte niet wegrotten in die bureaustoel van je.

Photo by Roman Kraft on Unsplash

Jaloezie en bezitterig zijn

Dit vind ik zo’n narigheid en ik kan er absoluut niet tegen. Gezonde jaloezie is normaal, je wilt tenslotte niet dat een ander met jouw vriend of vriendin ervan door gaat. Ik merk ook dat ik altijd zwaar geïrriteerd werd door deze kwesties in mijn laatste relatie. In de branch waar ik werk en ga werken is nou eenmaal tussen het mannelijk volk en ik kan ook goed opschieten met mannen. Deze kwesties zouden echt geen issues moeten zijn. Mijn goeie vriend en squash buddy zie ik als mijn grote broer. Met hem omgaan zou echt geen problemen moeten opleveren. Ik ga echt niet stoppen met contact houden omdat een ander dat niet wilt. Ik vind dit soort issues ook echt kinderachtig, tijd- en energie verspilling. Zelf als persoon ben ik absoluut geen jaloers persoon, dus ik verwacht dan ook hetzelfde terug.

Avontuurlijk en het leven leven.

Een belangrijk onderdeel van mijn ”perfecte” relatie zou zijn, is reislustig zijn. Waarvan je denkt, met diegene wil ik op reis en de relatie overleefd het. Daarbij komt ook een stukje zelfstandigheid bij kijken, zoals zelf jouw bagage inpakken, zoeken naar toffe plekken om te bezoeken of zelf voor jouw vlucht inchecken. Ik wil samen als een top team op reis gaan en niet de moedertje uithangen. Dit is niet alleen reizen, maar ook het maximale uit je leven halen. Doe whatever you want to do, met of zonder mij zolang je maar later op je oude dag er geen spijt van hebt.

Andere aspecten die ik ook belangrijk vindt in mijn ”perfecte” relatie is respect hebben voor elkaars cultuur en familie. Verhuizen naar het buitenland zou eigenlijk ook geen probleem moeten zijn. Wat ik wel weet is dat ik geen lange afstandsrelatie ga doen, dat is absoluut niet mijn ding. Daarnaast ben ik geen fan van kinderen, dus verwachten dat ik de moeder van jouw kinderen wordt is uitgesloten. Trouwen hoeft wat mij betreft ook niet. Eigenlijk hou ik echt van simpele relaties, geen overdreven gedoe met cadeaus en social media.

Wat is voor jou belangrijk in een relatie?

x dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *