Toffe covers van Summertime Sadness!

lana del rey

Hoewel ik niet een hele erge fan ben van Lana Del Rey vind ik summertime sadness toch wel iets hebben. Het origineel vind ik ook wel tof, maar het is altijd leuk om leuke covers van andere mensen te ontdekken en voornamelijk via youtube. Wat ik best vaak doe als ik studie ontwijkend gedrag heb. Dus hier bij een paar die ik leuk vind!

Deze is van Corey Gray, deze handsome weet het tof te coveren, met een mooie maar ook simpele clip erbij en het maakt het al anders. De piano als begeleiding is ook mooi en zijn stem geeft het een warmer gevoel dan de stem de lage tonen van Lana.

Deze is totaal anders dan het origineel en van Corey Gray. Summertime sadness is deze keer gecoverd met 2 gitaren en met een snellere tempo. Ook zingen hier een jongen en meisje met een lekker tempo en toffe gitaarspel. Ik kwam de cover per toeval tegen, ik had eerst een andere gezocht en ik keek een beetje verder op de kanaal van Megan Davies. De clip ervan is heel simpel, met z’n tweeën op de bank en een beetje gitaar spelen en een eigen twist aan het liedje geven.

Dit is al helemaal anders, flinke tempo erin en dansen maar! Het is best lekker werken met dit soort muziek op de achtergrond en je kan echt onmogelijk stil zitten hierbij. Het is een remix van Cedric Gervais.

Als laatste is het een klassieke versie van summertime sadness, ik zag de titel en een afbeelding uit de clip en ik zag een viool, dat moet vast iets tofs zijn! Je hoort geen zang maar de mix van allerlei instrumenten gaf echt wel kippenvel toen ik dit afspeelde, totaal iets anders dan hier boven. Eigenlijk best mooi achtergrondmuziek als je ergens op wilt concentreren en geen tekst wil horen.

Dit zijn mijn favoriete covers, ze verschillen allemaal van elkaar. Van klassiek tot dance, maar zo zie je maar weer wat je ontdekt als je studie ontwijkend gedrag hebt.

Welke cover van summertime sadness vind jij het tofst? Laat ook de link achter als je hem wilt delen 😉

x dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *