Bucketlist || Travel 2017

Zoals ik al aangaf in een ander artikel met mijn bucketlist, zou ik nog een aparte schrijven voor travel. Anders zou mijn ander artikel wel heel erg lang zijn. Welke (bijzondere) plekken staan er allemaal op mijn bucketlist?

Bucketlist 2014:

Gek genoeg heb ik geen van de items kunnen afvinken van mijn lijstje die ik heb afgeschreven in 2014. Ik moet wel zeggen, de dingen die erop staan zijn nogal prijzig en liggen ook niet bepaald om de hoek, zoals New York of een bezoekje aan het Caribisch gebied.

Bucketlist 2017:

Europa

Ik moet zeggen dat mijn bucketlist wel echt uiteenlopend is. Om te beginnen met de bestemming dicht bij ons: Praag in Tsjechië, Dubrovnik in Kroatië, Valencia in Spanje, Lissabon in Portugal. In principe kan je deze bestemmingen wel bezoeken in een weekend trip. Wel, als ik naar Valencia ga, dan huur ik een auto en pak ik Alicante erbij.

Azië

Ook in Azië staat er een hoop aantal plaatsen op mijn bucketlist die ik heel graag wil bezoeken. Eigenlijk elke keer wanneer ik naar Hong Kong ga, hoop ik altijd dat we naar nog een land of stad gaan. Op mijn lijstje voor Azië staan: Seoul in Zuid-Korea, Bali in Indonesië, een roadtrip door Japan, Beijing en Shanghai in China, Mumbai, Goa, Delhi in India, Kuala Lumpur in Maleisië. Nog twee bestemmingen die er enigszins onder valt zijn Sydney en Melbourne in Australië. Als afsluiter voor Azië wil ik ook nog heel graag naar Nieuw-Zeeland.

Noord- en Zuid-Amerika

In zowel Zuid- als Noord-Amerika zou ik ook nog naar een aantal plaatsen willen. Nou zijn beide continenten erg groot en is er van alles te beleven. In Canada zou ik nog heel graag een treinrit willen nemen van Vancouver naar Toronto. Mijn tante woont wel in Toronto, dus daar kan ik altijd langs. Tevens wil ik ook nog naar Montreal, Ottawa en Quebec. De Verenigde Staten zit vol met prachtige steden en het gaat echt oneindig door. Hoog op mijn lijstje staan toch wel een bezoekje aan: New York, San Francisco, Florida, Portland, de staat Californië en Nevada. Verder wil ik nog Cuba, Costa Rica, Mexico, Jamaica en de Caribische eilanden bezoeken in Noord-Amerika. Voor mij is Zuid-Amerika enigszins onbekend terrein, maar ik wil alsnog een bezoekje brengen aan Peru, Suriname, Brazilië en Argentinië.

Afrika

Als afsluiter van mijn bucketlist, wil ik ook nog heel graag naar Zuid-Afrika, Marokko, Jordanië, Israel, Reunion Island en Madagaskar. Als ik in de eerste ranking zat van exchange kiezen, dan had ik serieus Zuid-Afrika erop gezet. Jammer genoeg was die er de tweede ronde niet.

Zoals je ziet loopt mijn bucketlist wel heel erg uit een. Ik hoop ze allemaal te kunnen bezoeken. Sommige bestemmingen doe ik het liefst wel samen. zoals de steden in China. Het liefst wil ik de hele wereld zien, mijn bucketlist is dus eigenlijk oneindig. Wel staan deze bestemmingen hoog op mijn lijstje.

Wat staat bij jou hoog op het lijstje?

x dana

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *