Hoe bereid je je voor op IJsland?

Ik ging in april naar IJsland en dat was zo tof! Alleen was het niet zomaar een tripje. Dit had meer voorbereidingen nodig dan gewoon eventjes vliegen naar daar. Vandaag al mijn tips voor voorbereidingen als je ooit een trip naar IJsland maakt.

Het weer: dit is moet je best wel goed in de gaten houden en zeker instellen op je huidige locatie. Het weer kan namelijk heel snel omslaan in iets anders. Bij onze eerste dag was het flink aan het sneeuwen terwijl de laatste dag 13 graden was toen we in Reyjkavik rondliepen. Een regenjas meenemen is erg aan te raden!

Auto huren: het is erg aan te raden om een auto te huren om bezienswaardigheden te zien in IJsland. Soms rij je al gauw 1-2 uren naar een waterval. Daarnaast is het ook wel goedkoop. Wel was het zo dat je bij sommige tankstations een kaart nodig had. Het was een soort prepaid kaart voor het tanken. Zelf ben ik vergeten hoeveel ik had betaald voor een tank. Wij hadden de auto bij SIXT gehuurd, wel de simpelste, je mocht F(ucked up)-wegen niet ermee op. Denk daarbij aan zandwegen etc. Voordat je de weg op gaat, kijk de auto na op beschadigingen en maak foto’s van alle kanten.

Golden circle: er is een zogehete golden circle, daar heb je Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Dit zijn de bekendste bezienswaardigheden. De eerste heb ik niet bezocht. Wij hadden onze eigen route gepland. In de komende weken zie je welke route wij hebben gereden.

Blue Lagoon: je moet je ticket van tevoren kopen, het is wel een duur grapje maar wel waard. De prijzen verschillen per tijdslot, wij kozen voor 9 uur. Toen was er bijna niemand en had je het hele bad voor jezelf. De rij om naar binnen te gaan was dan ook heel kort en er waren genoeg kluisjes beschikbaar. Toen wij weggingen rond een uurtje of 1-2 uur in middag was het zo druk en er stond een enorme rij om naar binnen te gaan en mensen waren op kluisjes jacht.

IJsland is duur! Ik heb denk ik nog nooit zulke hoge bedragen gezien voor eenvoudige dingen. Zoals, een zak Lays chips voor 10 euro. Een simpele maaltijd is al gauw 15 euro. Dus een verblijf met ontbijt is wel aan te raden. Wij hadden zelf wat snacks en koek meegenomen voor onderweg tijdens het rijden.

Stopcontact: die is gewoon dezelfde zoals in Nederland, dus je hoeft geen reisstekker mee te nemen om je apparatuur op te laden.

Dit zijn wel de nodige voorbereidingen die je moet treffen als je richting IJsland gaat. In de komende weken komen nog artikelen online met naar wij naar toe zijn geweest.

x dana

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *